Lahodný chřestový salát s řapíkatým celerem
Suroviny
- 150 g Chřest zelený
- 4 ks Rajčata Cherry
- 1 hrst Celer řapíkatý
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Dýňová semínka
- 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 30 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 645 mg
- Vláknina 7649.2 mg
- Vitamín A 7649.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého čerstvého zeleného chřestu odřežeme tvrdší spodní konce, asi 1cm. Zelený čerstvý chřest neloupeme. Pak ho nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm, hlavičky necháme v celku. Omytý mladý stonek řapíkatého celeru pokrájíme na malé špalíčky a síle 1-1.5cm. Omytá cherry rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Malý svazek pažitky drobně pokrájíme a všechny ingredience dáme do mísy, přidáme dýňová semínka a vše zlehka promícháme.
-
2
Připravíme si zálivku: v míse vymícháme olej s medem, solí, pepřem a limetkovou štávou. Salát v míse pokapeme zálivkou, znovu ho zlehka promícháme a po chvíli servírujeme. Dobrou chuť.